Dronningen i Ravnebjerg

Dronningen på Lykkenslund
Dronningen på Lykkenslund

Under oprydning på Sanderum Lokalarkiv dukkede der et mystisk billede op af vor dronning på en gårdsplads i selskab med et par militært udseende personer.
På bagsiden står “Lykkenslund 1993”.
Mystikken bredte sig, så vi satte os for at undersøge sagen nøjere. Opringning til den daværende gårdejer af Lykkenslund i Ravnebjerg, kastede lidt lys over sagen. Erling Larsen fortæller, at han en forårsdag lå under sin traktor, som han var ved at klargøre til forårsarbejde, da han fik øje på et par blankpudsede støvler, som viste sig at tilhøre en militær befalingsmand. Da Erling var dukket frem fra sit “skjul” meddelte befalingsmanden, at Dronningen ville indfinde sig inden for en times tid!
Hvem ville ikke blive lidt befippet over sådan en besked, så Erling forhørte sig straks, hvad han skulle foretage sig.
“Kun lade muligheden for at dronningen kunne få et privat øjeblik og hvis han tilfældigvis havde et glas sherry at byde på om nødvendigt”
Ingen af delene blev aktuelle, da dronningen faktisk havde et stramt program på sin hemmelige mission på Fyn den dag, kunne man læse i Fyens Stiftstidende d. 5. maj 1993.

Forsiden af Fyens Stiftstidende 5.maj 1993
Fyesn Stiftstidende 5. maj 1993

I mangel af egen Rolls Royce måtte dronningen under sit fem timer lange besøg på Fyn tage til takke med en ordinær masseproduceret bil. Til lejligheden var der dog fjernet et Ikke-ryger-skilt fra askebægeret ved højre bagsæde, og galant havde Jyske Division sørget for græske cigaretter af dronningens hofmærke, det græske Karelia, hed det iflg. Fyens Stiftstidende.
“Vi skal jo ikke fornærme majestæten. Snarere forkæle, når hun er hos os det meste af dagen” forklarede chaufføren, overkonstabel J.T.Henriksen.
Dronningens rundtur gik over Ravnebjerg i den vestlige udkant af Odense til Korup, Lunde, Vissenbjerg og sluttelig Vejlby ved Middelfart, hvor søværnets helikopter stod klar ved skolen til hjemturen, hvor dronningen blev tiljublet af skolebørn med flag, beretter Fyens Stiftstidende.
Således gik det til at dronningens vej gik igennem Ravnebjerg også.
Og det er ganske vist!!

Tak for lån af billeder, avisudklip og teksten til Elsebeth!

¤Steen Svendsen