-siden opdateret 16. juli 2021:

Desværre har vi desværre måttet aflyse flere mandagsåbninger, både sidst i 2020 og nu også 2021, MEN vi har første åbningsdag MANDAG den 6. september vi ses!
Brug evt mailadressen

— o 0 o —

Mindeord om Christian Andersen.

Af formand for Sanderum og Omegns Lokalhistoriske Forening Svend Madsen, Mågebakken 102, Odense SV.

Vi har fået den kedelige meddelelse om tidligere sognepræst i Sanderum Chr. Andersens død.
Han blev 101 år og var født i 1919 i Haverslev i Nordjylland. Han var sognepræst i Sanderum fra 1968 til sin pensionering i 1989 og tog ivrigt del i debatten med mange synspunkter og kronikker i bl.a. Fyens Stiftstidende og i Kristeligt Dagblad. Det blev gennem årene til mange indlæg og kronikker fra hans flittige pen og han udgiv en bog hvor mange af indlæggene var trykt.

I foråret 1985 tog han initiativ til oprettelsen af lokalhistorisk forening i Sanderum ved at indkalde til et stiftende møde i præstegården. Og siden hen deltog han i
mange af foreningens arrangementer og generalforsamlinger og gav ofte udtryk for at det glædede ham at der var stor interesse for lokalhistorie i Sanderum. Han bidrog ligeledes flere gange med stof og indlæg til foreningens årsskrift. Naturligvis var han med til foreningens 25 års jubilæum i 2010. Han glædede sig over at det er muligt at fastholde interessen for lokalhistorie i Sanderum.

Dette kan ikke skrives uden at nævne, at han ved generalforsamlingen i 2004 kom hen til mig og afleverede sit visitkort og gjorde opmærksom på, at han gerne ville holde et foredrag i foreningen om gamle dage i Sanderum, “hvis bestyrelsen er interesseret, men jeg er jo 84, så du skal jo ikke vente for længe”, som han udtrykte det!
Det gjorde vi heller ikke – der blev der inviteret til foredrag en eftermiddag nogle uger senere i vores lokale på Sanderumskolen. Hvor mange mon der kommer?
Ja, vi måtte op i et depotrum 2 gange og hente flere stole så alle kunne få en siddeplads og det betød lidt forsinkelse, men alle havde en god eftermiddag – inkl. Chr. Andersen – og det var jo det væsentlige.
Jeg har stadig hans visitkort hængende hjemme på opslagstavlen. Få dage inden hans 100 års fødselsdag besøgte jeg ham for at ønske tillykke med dagen. Han glædede sig over at familien ville fejre ham på selve dagen og nævnte: ”Jeg har fået en hilsen fra dronningen – men hun kommer ikke.”
Christian Andersen var foreningens første æresmedlem.
Æret være Christian Andersens minde

— o 0 o —

Fandt under oprydning et gammel kuvert stilet til Dalum Sanderum Sogneraad, men desværre uden indhold!
Mere på Dalum Sanderum Sogneraad -rettelser modtages gerne!

— o 0 o —

1 artikel fra Årsskriftet: besøg på Solbakken af “husdyrene!

Klik på menupunktet Lokalhistorier og se flere artikler.

— o O o —

Huse, gårde og mennesker i Sanderum Sogn.
Under punktet “Skovsgaard” er en liste over de forskellige gårde i det tidligere Sanderum Sogn.
Klik her og se hvad Rasmus Skovsgaard har skrevet

—- o O o —-

29.6. 2021
Fandt nogle billeder fra Holmstrup fra for længe siden -privateje! Hvornår de er fra, ved jeg ikke 🙁
-billede 1 er fra Holmstrupvej 6 – Holmstrup, katten venter på mad!
-billede 2 snefald i Holmstrup
-billede 3 er fra Gretes Mose ved banen i Holmstrup på en vinterdag