-siden opdateret 20. februar 2021:

Desværre har vi desværre måttet aflyse flere mandagsåbninger, både sidst i 2020 og nu også 2021.
Når vi ved mere, kommer der nyt. Håber det sker inden alt for længe!

— o 0 o —

Her i disse tider sker mange underlige ting! Gik i gang med oprydning i nogle frimærker, fandt et gammel kuvert stilet til Dalum Sanderum Sogneraad, men desværre uden indhold!
Mere på Dalum Sanderum Sogneraad -rettelser modtages gerne!

— o 0 o —

Under oprydning -det går noget af tiden med i disse coronatider- fandt jeg nogle billeder fra Højme, Billedet af selvbinderen er fra 1993 og fra et eller andet sted i Sanderum Sogn -mener jeg!
Vores naboer på Gl Højmevej havde en magen til. Jeg fik lov at hjælpe til i høsten, både med at trække selvbinderen med den lille grå Ferguson spændt for, som jeg fik lov at styre og når negene skulle stilles op for at tørre og når høsten skulle køres ind på gården og tærskes.
Når jeg skulle skifte gear på Fergusonen, måtte jeg stå på koblingspedalen med hele min vægt og sætte i gear, forsigtigt stige op på sædet og så var det ellers langsomt frem med hele “maskineriet”! Bagefter skulle negene stilles op til tørre på marken, senere skulle det høstes, korn i sække, negene skulle op på loftet, hvor vi knægte stablede det.
Tærskeværket var af typen med hjælpemotor, som via lange remme førte kraften -uden beskyttelse- til tærskeværket, så dem skulle vi passe på!
Tranformatoren stod i Højme lige overfor Bryggeriet, luftledningerne skulle lægges i jorden og den nye type tranformator var opstillet og klar til brug, luftledningerne var dog ikke taget ned endnu!
På et tidspunkt skulle der fjernvarme til Højme, gravearbejdet sker lige overfor den tidligere Købmandsbutik. Årstal ved jeg ikke, men det ser ud til at være i august, for der er høstet!

— o 0 o —

I mappen Rasmus Skovsgaard er der opdateringer i oplysninger om Huse i Sanderum Sogn.

Hjemmesiden bliver heldigvis besøgt mange gange -også af “besøgende” som ikke har reelle hensigter med besøget, det sker af og til at nogen kommer på den sorte liste, så de ikke kan se mere!
Sidst var en IP-adresse fra Danmark udelukket fra vores side -laban!

— o 0 o —

På en Facebookside fandt jeg et link til Biavlerne i Holmstrup.
Lars og Sofuz er flere gange belønnet for deres honning, se mere på https://www.youtube.com/watch?v=ER6Wdf3CQT8– der er flere film om biavler Lars og Sofuz.

— o 0 o —

2 artikler fra Årsskriftet: Bro- tunnelbyggeri i Holmstrup og besøg på Solbakken af “husdyrene!

-vi ses!
brug evt mailadressen

Klik på menupunktet Lokalhistorier og se flere artikler.

— o O o —

Se side

Huse, gårde og mennesker i Sanderum Sogn.
Under punktet “Skovsgaard” er en liste over de forskellige gårde i det tidligere Sanderum Sogn.
Klik her og se hvad Rasmus Skovsgaard har skrevet
-i Højme mappe 2 er tilføjet Lerbækhuset, side 605 Lerbækhuset-matr-nr11e-ORG.txt – Lykkensprøve – Rosenlund –

—- o O o —-

 Arkivet er altid åben 1. mandag i hver måned kl 15.00 – 18.00
– hvis det ikke lige er i skoleferier eller helligdage!
-Hvor er det nu vi holder til? Sanderum skole med indgang fra Mågebakken

— o O o —

Billeder tilhører Sanderum Lokal Arkiv og husk, der er copyright på alle billeder på hjemmesiden – hvis du alligevel vil bruge dem, så kunne du jo skrive, hvor du har hugget dem! På forhånd tak!