Ravnebjerg tur

Efterårsturen i Ravnebjerg 30.september 2017
Vi mødtes i Sognehuset og blev enige om, at regnen ikke skulle forhindre os i en gåtur.
Første stop var Vestergård, hvor Elsebeth Pedersen fortalte om sine første år som nygift på gården, der i 1967 kostede 285.000 kr.
Resterne af Ravnebjerggaard gav anledning til et par gode historier, inden vi nåede frem til Thinggaard, hvor Lene og Christian Dolleris fortalte om deres år på gården. Her havde Folmer Nielsen tjent som ung knægt, og han fortalte om hvordan han havde forsøgt at bilde bonden ind, at han havde muget ud under hestene og om fangekælderen, som er der endnu.
Inden vi gik videre lukkede Lene og Christian deres butik op, så Folmer og andre interesserede kun se, at hestebåsene er en del af inventaret.
Sprøjtehuset gav anledning til historien om det år, hvor sprøjten ikke ville slukke ild til Sprøjtefesten, fordi mus eller egern havde gemt forråd i slangen.
Ved Kirkely fik vi Gittes hårrejsende historier om spøgelser, og derefter var det skolen og alle minderne om dengang drengene gik med plusfours og pigerne med ankelsokker.
Forsamlingshuset var sidste stop inden regnen drev os tilbage mod kirken, og hvor flere vovede sig op i tårnet inden kaffen og kagerne, beretningen hvordan forsamlingshuset blev til og smedefamliens historie.
Snakken gik ved bordene og der var stor interesse for billeder og Erik Lauridsens kort over området.
Vi nåede et hjørne af Ravnebjerg og nogle af de gode historier fra de gode gamle dage, så der er masser af stof til en tur mere på et senere tidspunkt.
Stor tak til Elsebeth Pedersen og Erik West -det er deres fortjeneste, at det blev så god en dag.
Kirsten Halken Tønnes

Større billeder? Klik på første billede!